Stichting Oranjewijk Tubbergen

De Oranjewijk in Tubbergen is een wijk die zeer hecht en actief is. De Oranjewijk bestaat uit ongeveer 200 gezinnen/huishoudens. Jong en oud wonen en leven hier naast elkaar waarbij ‘noaberschap’ hoog in het vaandel staat. Uit die gedachte is dan ook de wijkvereniging ‘Oranjewijk Tubbergen’ ontstaan.

Ruim 40 jaar geleden is de wijkvereniging Oranjewijk Tubbergen al begonnen met het bouwen van een carnavalswagen. Tijdens de diverse carnavalsoptochten in de gemeente Tubbergen heeft de Oranjewijk Tubbergen altijd meegedaan in de bovenste regionen en zijn ze met diverse prijzen al naar huis gegaan.

Het ontstaan van de stichting

Gezien de vele activiteiten die de wijkvereniging in de loop der jaren heeft georganiseerd is het idee ontstaan om meer vorm te geven aan deze wijk. Begin jaren negentig is besloten om de “Stichting Oranjewijk Tubbergen” op te richten. Deze werd vormgegeven door een bestuur met een voorzitter, een secretaris, een penningmeester en een aantal bestuursleden. Gedurende de loop der jaren zijn er diverse wisselingen in het bestuur geweest. Wat echter altijd is gebleven zijn de diverse activiteiten die in de wijk werden en worden georganiseerd. Denk hierbij aan de jaarlijkse fietstocht, Koningsdag en natuurlijk het bouwen van een carnavalswagen.

Impressie van de wijkactiviteiten

de-stichting-oranjewijk-tubbergen

Geschiedenis