Home / nieuws / In Memoriam Hans Boerrigter

In Memoriam Hans Boerrigter

Afgelopen dinsdag kwam het verdrietige nieuws dat Hans Boerrigter plotseling is opgenomen in het ziekenhuis en daarop in de nacht van woensdag op donderdag in het bijzijn van z’n familie en dierbaren is overleden.

Dit verlies valt ons allen erg zwaar, Hans was een uniek persoon in en rondom Tubbergen, maar zeer zeker ook binnen de Oranjewijk. Naast zijn sociale inzet binnen meerdere verenigingen was Hans een echte Oranjewijker. Als geboren en getogen inwoner van de Oranjewijk was hij bij elke activiteit in de Oranjewijk wel op één of andere manier aanwezig of actief betrokken. De ene keer om gezellig met elkaar een feestje te vieren en de andere keer in een meer actievere rol. Als onze ‘huisschilder’ heeft hij vele carnavalswagens in de verf gezet. Ook op sportief gebied stond hij altijd z’n mannetje bij het wijkvoetbal/–volleybal en de laatste jaren bij het Festiball. Bij de diverse feestjes in de wijk bracht Hans altijd wel een act of buut op het podium. Doordat hij van af z’n geboorte in de Oranjewijk woonde, wist Hans ook veel van de historie en kon hij smaakvol allerlei anekdotes uit de oude doos vertellen. Vaak werd hij nog even gevraagd om deze kennis te delen.

Als ieder mens was zoals Hans dan bestond er in deze wereld geen ruzie of oorlog. Door deze betrokkenheid komt het bericht dat Hans is overleden extra hard aan. Als iemand die altijd voor iedereen klaar staat plotseling uit ons midden verdwijnt, dan laat dat een groot verdriet achter. Een gevoel van machteloosheid omdat we Hans, die zelf altijd voor iedereen klaarstond, nu zelf niet konden helpen. Hoe graag we dat ook met z’n allen zouden willen. We zullen Hans nu moeten loslaten en we zullen hem ontzettend gaan missen.

De Oranjewijk is Hans oneindig dankbaar voor alles wat hij voor ons heeft gedaan. Wij zullen er zijn voor Luciënne en de kinderen. Hoe moeilijk het ook is, ook wij zullen het gemis van Hans Boerrigter een plek moeten geven. In onze gedachten zal hij altijd bij ons zijn en we zullen hem nooit vergeten.

Beste Hans, dank voor alles wat je hebt gedaan. Het ga je goed……

Wij wensen Luciënne, Anke en Maikel, zijn grote trots Estée, Rick en Anne en de rest van de familie en nabestaanden heel veel sterkte toe de komende tijd om dit grote verlies te verwerken.

Namens,

De Oranjewijk Tubbergen