Home / Evenementen / Oranjedag

Oranjedag

DE INSCHRIJVING VOOR ORANJEDAG 2022 IS INMIDDELS GESLOTEN....

Nadat de Oranjewijk in 2020 noodgedwongen de jaarlijkse Oranjedag in Tubbergen moest afblazen, heeft de organisatie in 2021 besloten het evenement in een ander jasje te steken. Een fantastische wandelpuzzeltocht voor het hele gezin en 2 mooie fietsroutes bleken een groot succes. De kofferbakverkoop, die op de dag zelf geen doorgang kon vinden, maar op een later moment alsnog heeft plaatsgevonden, was eveneens een groot succes.

Vanwege het succes van vorig jaar heeft de organisatie voor dit jaar besloten het programma vrijwel hetzelfde te houden. Dit keer wel allemaal op dezelfde dag. We starten in de ochtend wederom met een kofferbakverkoop/rommelmarkt waarbij deelnemers hun spullen vanaf hun eigen oprit kunnen verkopen. Wij zetten een route uit langs alle kraampjes zodat er gegarandeerd mensen langskomen om je spullen te bewonderen en hopelijk te kopen.

Voor de middag is er de mogelijkheid deel te nemen aan een wandelpuzzeltocht of aan een fietstocht. De wandelpuzzeltocht bestaat uit een wandelroute met onderweg allerlei spellen en opdrachten. Lukt het jullie op de code te kraken?? Voor de fietstocht is het mogelijk te kiezen uit een korte of langere route. Voor elk wat wils dus!!

De dag wordt georganiseerd in samenwerking met café de Kroeg. De diverse routes zijn vooraf te bestellen en op de dag zelf af te halen bij de Kroeg. Daar is eveneens een gezellige terras ingericht en is vertier voor de kinderen. Alle tijd dus voor een drankje op het terras voorafgaand of na afloop van een van de routes!

Direct een rommelmarktkraam aanmelden voor de kofferbakverkoop
Direct een van de routes kopen
Logo_Oranjedag_Tubbergen20

Oranjedag Tubbergen

In 2013 heeft de Stichting Oranjewijk Tubbergen het idee opgepakt om de Oranjedag in Tubbergen te organiseren. Jarenlang werd er in Tubbergen niks meer georganiseerd op Koningsdag. De Oranjewijk heeft deze leemte opgevuld en verzorgt al sinds 2013 een compleet dagprogramma, de Oranjedag. Een dag voor jong en oud die ’s ochtends al begint met de rommelmarkt en uiteindelijk eindigt in de feesttent met een liveband of DJ.

Sinds de Coronapandemie heeft de Oranjewijk het programma enigszins aangepast, maar anders betekent niet minder leuk. Plezier en vertier vatten deze dag nog steeds samen.

Programma Oranjedag Tubbergen 2021

Dinsdag 27 april 2022

Programma (9.30-17.00 uur):

9.30-12.00 uur: Kofferbakverkoop/rommelmarkt

13.00-17.00 uur: Wandelpuzzeltocht: een wandelroute met vragen, opdrachten en spellen voor onderweg; vermaak voor jong en oud!

9.30-17.00 uur: Fietstocht: fiets een korte of langere route alleen, met z’n tweeën of gezellig met het hele gezin; voor elk wat wils!

Het aftellen is begonnen…. 

SAVE THE DATE: 27 april 2022

Spelregels deelname Oranjedag 2022: 

Kofferbakverkoop/rommelmarkt

Verkoop ‘s ochtends tussen 9.30 en 12.00 uur je spullen vanaf je eigen oprit en wij zorgen dat er gegarandeerd mensen langskomen. Wij zetten een route uit langs alle mensen die zich opgeven voor een kraampje op hun oprit. Tegen een kleine vergoeding is de route verkrijgbaar.

Wandelpuzzeltocht: 

De wandeltocht is te lopen vanaf 13.00 uur ‘s middags en duurt 2 á 2,5 uur en is geschikt voor jong en oud, een leuke tocht voor het hele gezin dus! Onderweg komen jullie allerlei vragen, spellen en opdrachten tegen. Voor kinderen tot 6 jaar is deelname gratis, daarboven wordt een kleine bijdrage gevraagd. Versnaperingen voor onderweg zijn bij de prijs inbegrepen.

Fietspuzzeltocht: 

Er zijn 2 mogelijke routes om te fietsen: een korte route van 20 km en een langere route van 50 km. Jullie krijgen een vragenlijst mee voor onderweg, dus tijdens het fietsen wel blijven opletten! Voor een klein prijsje is de route te bestellen. Dit is inclusief versnaperingen voor onderweg.

De inschrijving is inmiddels gesloten.